relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

June 23rd, 2010

Lektion 19 overstået…

Det meste, by geirr.

…og det blev ikke helt som jeg havde håbet!
Nogle dage er bedre end andre, og modsat, som i dag, hvor det ikke gik ligesom jeg havde mentalt forberedt mig på. Udgangspunktet var en navigationstur i “nærområdet.” Turen var givet på forhånd, og skulle være fra Randers, og ca en time, over midt/nordjylland, med faste punkter jeg skulle navigere til osv. Men i dag skulle det flyves fra Århus i stedet for, så jeg fik lov til at lave min egen rute. Jeg ville jo ikke gøre det for nemt for mig selv, og tænkte at når jeg selv laver ruten, så er jeg lidt ekstra godt forberedt, efter at have stirret i kortet en hel aften. Ak, så galt kan det gå.
Startet ikke helt optimalt, med at glemme et check eller to inden start. Ikke af den alvorlige slagsen, men alt bliver dårlige undskyldninger. Man skal huske det hele! Så op i luften, og det startet OK. Jeg havde jo planlagt at flyve over vores eget hus, og ramte godt på tid og navigation. Men så blev der masser af snak i radioen, og jeg følte mig som om det var første gangen. Glemte hvad jeg skulle sige, og gjorde alting i forkert rækkefølge. Navigationen var lidt usikker, og pludselig var jeg på forkert kurs, eller også højde. Og hele tiden var det radiokommunikation, som ikke var som jeg havde forudset. Nåh, fandt da alle nav-punkter, sådan nesten på tiden (faktisk ikke helt galt), så tilbage til Århus. Finfin anflyvning, helt til finalen, hvor vinden (som altid) kommer fra siden. Driver lidt af, overkorrigerer, men ikke mere end at jeg finder centerlinien i god tid. Fin højde over terskelen, god hastighed, og gennemsynk. Nu klaffer det! (tænker jeg) Retter op for ikke at lande med snuden til siden, og glemmer at korrigere med vingen ned i vinden, og driver af centerlinien. Ikke slemt, men sådan lidt, og flader ud (2 meter for højt) – får justeret en smule, men klasker ned til sidst. Øv-da! Jeg har haft bedre dage i flyveren. Prøver at overbevise mig selv om at det der altid vil være dårlige dage, men hold op. Så er det at håbe at jeg kan lære noget af det. Mange af mine fejl, og min amatørmessige opførsel i dag, skyldes mangel på cockpit management, meget mere radio end forventet, og en lille smule manglende mental forberedelse. Hvis jeg får styr på det, så bliver der bedre.
Glæder mig til på torsdag, for så skal der spin-trænes i morsom flyver. Det bliver kanon med lidt ekstraordinært unormale flyvestillinger!
Indtil neste gang, håper jeg alle har vinden lige imod på kort finale.
G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *