relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

June 27th, 2010

Landinger –

Det meste, by geirr.

det er bare megasjovt! Kom afsted i går, for at flyve solo-landinger på Hadsund. Det var super sjovt. Der var endel vind, men den kom lige ned ad banen, så selv om den kom i hårde stød, så var det bare sjovt! Fikk 9 landinger, og så tilbage til udgangspunktet (Randers).
Føltes super at lande med og uden motor, og med og uden flaps. Glidelandinger er det mest spennende – man trækker motoren til tomgang, og forsøger at lave en anflyvning, og lande så precist som muligt på et angivet punkt på banen. Helst så kort som muligt. Fik lavet en god og en dårlig af den slags. Dårlig vil sige at jeg beregnet forkert, og hvis jeg virkelig ikke havde haft motor, havde jeg landet i marken før banen. Godt jeg kunne skubbe gassen ind, og lande ligevel :-) Så var det landing uden flaps, som jeg aldrig havde set eller prøvet før, men det gik godt, og var ikke så svært som jeg havde forestillet mig. Hastighderne er blot 10 miles højere i anflyvningen, og så længe man må bruge motor til at justere med, så er det ikke noget problem. 4 almindelige landinger, gav ingen problemer, selv om et par godt kunne have vært noget blødere. Jeg har efterhånden en god fornemmelse for anflyvningsvinkelen, men mangler lidt i selve sætningen, så den kan blive mere stabil. Det vigtigste med landinger, for mig, er korrekt procedure, så hurtigt som muligt. Så bliver anflyvningen bedre, man skal ikke jagte idealsporet, og man har masser af tid til at lave små justeringer. Så bliver sætningen også bedre. Det er nesten som om instruktørens mantra om at man skal være “foran” flyveren, måske passer! Så super dag i går, med 1:25 solotid og landinger, og lektion 20 er kvitteret for.
Det fedeste er ligevel følelsen af mestring. Det blæste og rykket i flyveren på hver landing og takeoff, men det føltes helt naturligt, og jeg følte mig nesten som om jeg vidste hvad jeg lavede. Hehe. Forestillet mig jeg var en garvet pilot, som skulle lande på verdens vanskeligste bane, i frygtelig vejr, og at alle passasjerene hylte af skræk, men piloten (moi) var kold, og bragte os sikkert ned! Just another day at the office.

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *