relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

July 10th, 2010

ferien snart overstået…

Det meste, by geirr.

Jeps – jeg har haft 14 dages ferie, og i starten havde jeg et par lektioner som jeg ikke har skrevet om. Det var i øvrigt utrolig spennende. Skulle ud på en solo navigationstur, og følte jeg havde total kontrol, helt til vejret begynte at drille, og jeg blev nødt til at afbryde og returnere til Randers, inden jeg var færdig. Øv for den, men morsomt at se hvad vejret kan gøre med en. Vejret var opbyggende CB’er med kraftige regnbyger og torden. Det interessante var, hvor let jeg følte at det ville være at tage beslutningen om at fortsætte, selv om vejret var ustadigt. Jeg kunne jo se hvor bygerne var, og jeg kunne flyve rundt om dem, hvis jeg ville, men ligevel var der noget der fik mig til at vende om. Jeg er superglad for beslutningen, men kan sagtens forstå at piloter kan havne i dårlig vejr. Tilbage i Randers, afventet vi vejret, og efter et par timer var de værste byger forbi, så tog jeg afsted med instruktør, og så fik jeg virkelig prøvet hvad det vil sige at navigere i dårlig sigt! På vej hjem mod randers, med ca. 5000m sigt, og 900ft over jorden, var det ikke nemt at orientere sig. Ikke noget jeg har lyst til at gøre til en vane at flyve i, men meget lærerigt. Inden vejret blev så dårlig, fik vi lavet mange øvelser, og det sjoveste, men mest skræmmende var at flyve i blinde. Med lukkede øjne, skulle vi se hvor lang tid jeg kunne holde flyveren ligeud. Jeg trimmet det bedste jeg kunne, og lukket øjnene. Efter ca. 1 minut, fik jeg besked på at åbne øjnene, og var på vej ned i et spiraldyk! Det hele skete uden at jeg lavet de ville ting. Kun små korrektioner, efter det jeg følte. Dette havde vi også om i teorien, men man tror det ikke rigtigt før man har prøvet. Meget sjovt at se hvor lidt der skal til, hvis man ingen referencer har (heller ikke instrumenter.)

Så skal jeg ud igen i dag, på to lektioner og igen i morgen. Indtil da – flyv sikkert!
G

PS: Tillykke til Per, som gik solo i går. Han havde det flotteste billede efter sin solotur! :-)
G

Back Top

Responses to “ferien snart overstået…”

  1. Mange tak før hilsenen, jeg er glad for, at mit billede faldt i god smag…
    Jeg er iøvrigt enig med dig i, at det at flyve med lukkede øjne er noget af det mest syrede…
    P.S.: du gik glip af en kongetur i byen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *