relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

July 21st, 2010

arbejd, arbejd

Det meste, by geirr.

Ja, arbejdet i sommerperioden tager meget tid, så det bliver for lidt luftgymnastik. Jeg har dog vært ude et par gange, sammen med instruktør og alene, for at gøre øvelser, og specielt landingsøvelser. Jeg skulle blandt andet lave korte landinger – altså at lande helt på striberne på banen. Jeg synes jeg lavede de bedste og korteste landinger nogensinde, men de var ikke helt på mærket som jeg havde valgt. Dermed blev de måske 50 meter for lange. Ideen er jo at hvis man skal lande på en kort bane (evt. nødlande på en kort mark), så er det vigtigt at kunne udnytte hele banen, så man skal ramme helt i starten af den. Det føles bare underligt, at starte selve landingen, udenfor landingsbanen, for at kunne sætte hjulene i starten. Jeg ville også gerne træne på sidevindslandinger, og det skal jeg love for at jeg fik. Ikke fordi resultatet blev supergodt, men vinden stod fuldstendig på tvers af banen med 10-15 knop! Det betyder at jeg så “krabber” ind mod banen, nesten sidelængs, og skal kigge ud af sidevinduet for at se banen. Meget sjovt, men lige nettop der hvor man skal rette op, for at sætte hjulene, så begynder jeg at flyde rundt. Jeg må vidst have en instruktør med, for at jeg kan se og føle hvordan det skal gøres. Lærte også at med sådan en kraftig sidevind, så er landinger uden motor også svære at beregne, for det kan blive svært at nå banen. Det gik dog fint, og jeg fik linet op på centerlinien lige før banen. Ud af det hele blev det lidt blandede landinger, men selvom de ikke er perfekte, så bliver det generelt bedre. Specielt anflyvningerne bliver bedre, og det gir ro til at håndtere flyveren på de sidste metre. Skal først flyve om en uges tid, så der bliver ikke mange opdateringer, men så starter jeg på “indspurten” – mangler 4-5 lektioner, så må vi se om jeg kan klare prøven i august! Opfør jeg ordentlig!
G

Back Top

Responses to “arbejd, arbejd”

 1. Hei Geirr!

  Dette går jo strålende! Kult at du fører en blogg på hele utdannelsen! Du må si fra neste gang du er i Norge så vi kan fly en tur med Extra eller Harvard!

  Fly safe!

  – Thore

  Thore Thoresen at
 2. Hei Thore – morsomt at du følger med :-)
  Du kan tro jeg sier i fra neste gang jeg er “hjemme” igjen! Nærmer meg innspurten nå, mangler 4 leksjoner, så svingene sitter litt bedre enn sist vi prøvde… :-D Håper på å bli ferdig i løpet av to-tre uker!
  Hils omkring!
  G

  geirr at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *