relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

July 28th, 2010

Rustløser

Det meste, by geirr.

Jeps, var i luften i går, og jeg synes det var lang tid siden sidst (2 uger), så jeg tog en “ekstra” lektion i går for at pudse af lidt rust, og blive vandt til cockpittet igen. Snakket lidt med instruktøren, så fløj vi en kort sightseeing tur nesten over mit hus. Hele familien stod og vinket, og børnene hoppet som sindsyge på trampolinen. Det var rigtigt sjovt at se fra oven, og jeg er glad for at alle var så entusiastiske. Måske kan der skabes lidt flyve interesse hos nogle af de små!
Tilbage i CTR, og ind for landingsøvelser. Jeps, 2 uger er lang tid. Glidelandinger, til forudbestemt merke, gik ok, men den forbandene forvarmeren glemte jeg neste hver gang. Landing og distance var lige ved og nesten. 20 meter for lang, 30 meter for kort, osv. Fik lavet 6 landinger, og et par var af den helt rigtige slagsen, så nu er jeg klar til at komme i gang igen! En gennomgående fejl jeg lavet i går, var at lave landingsrunderne for tæt på banen, og når jeg fulgte de samme landemærker for hvornår jeg skal dreje, så kom jeg ind for højt. Det var OK, når jeg lavede glide landinger – så nåede jeg da banen, men når jeg så havde en almindelig landing med motor, så passet det ikke ligeså godt – så kom jeg for højt ind. På almindelige landinger er det nesten bedre at flyve længre ud, og få en længre finale – så er der mere ro på finale, og tid til at afpasse gennemsynk og hastighed. Der skal nu læses lidt op på noget teori, procedurer, og et par checklister, som skal sidde lidt bedre inden jeg er klar, men det kommer, det kommer! Havde en close encounter med Anders og Per fra teoriholdet, og det var rigtigt hyggeligt at se hinanden igen, og høre at vi alle sammen har de samme udfordringer med flyvningen. Synes nesten synd på instruktøren, som siger det samme hver gang; “Du kom lidt højt ind, husk forvarmeren, husk udkig på base, god radio, husk farten i landingsrunden” osv. :-) Flyv nu ordentligt! (det var mine ord).
G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *