relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

August 8th, 2010

Klik – tingene falder mere på plads

Det meste, by geirr.

Først, undskyld for at jeg ikke har skrevet noget før, jeg har haft 2 lektioner siden sidst, og nu går det lige pludselig bedre :-) Jeg var afsted i tirsdags, for en lille dual, og endel solo, med indlagte øvelser, og det kørte ganske udmærket, så nær som en enkelt landing uden motor. Ved ikke helt hvad jeg tænkte på, men følte mig selvsikker, og kunne sagtens nå banen – DOH! Fejlberegnet totalt, og blev selvfølgelig nødt til at bruge motoren ligevel. Øv, røv. Det var selvfølgelig også sammen med instruktøren, så jeg følte at mine fejl blev udstillet. Det er måske ligevel godt nok, så får man en mulighed for at snakke om det til debriefingen. Kom ned på jorden, og så var det afsted for nesten 2 timers solo, med øvelser. Øvelserne gik godt, landingerne gik godt, og ja det føltes som om der sagde klik i forhold til mange ting. Det er ikke perfekt, men niveauet bliver bedre, og det er jeg meget glad for.
Spoler videre til lørdag, hvor jeg var max heldig med vejret (for en gangs skyld), så det blev en dual-tur EKAH – EKRK og hjem igen. Sol, kun lidt vind, og god sigt. Havde ikke en flyveplan denne gang, så det blev endel radiosnak, men alle enheder er særdeles hyggelige, og hjælpsomme, så ingen problemer. Fantastisk udsigt over Samsø i 5500′ nogle ganske få skyer under os, og instruktøren var meget stille. For stille skulle det vise sig, da mit headset i perioder var fuldstendig dødt. Ikke særlig fedt, når man bliver kallet op fra Copenhagen Information, og man ikke svarer. Instruktøren kunne godt høre det, og blev nødt til at spørge mig om jeg ikke skulle svare – svare på hvad? Jeg havde jo ikke hørt noget! Kom lidt ud af kurs mod Valby, og blev nødt til at descende pga. nogle lave skyer, og så gik der lidt knas i det, men fik orienteret mig, og fandt Valby og Roskilde. Ind for landing, men ups – der stod en flyver på banen. Fortsatte anflyvningen, og de startet i sidste øjeblik, og fik tilladelse til at lande ca. 5 meter over jorden, men det er jo også godt nok. Jeg holdt flyveren i luften på lav hastighed, indtil vi var sikre på at det gik. I roskilde brugte jeg lidt tid på at pille på headsettet og kontakterne, og på hjemturen hørte jeg alle opkald, og reagerede på dem – så var det også godt. Der var endel trafik – vejret var jo godt, så vi havde nogle nær-andre-fly-oplevelser. En svæveflyver som ikke taler med nogen, og 3 motorflyvere. Den sidste talte heller ikke med nogen, og fløj helt nede i 700′. Jeg lå i 1500′, men 800′ er ikke meget når man krydser hinanden. Det er dog altid sjovt at se anden trafik. Kom tilbage til Århus, og landede – må huske at lande langt inde på banen, hvis jeg får tildelt bane 10! Det er bare for kedeligt at lave en super kort landing, og så have en kilometers taxing. Herlig dag, hvor jeg følte at det meste gik godt, men hvor jeg også lærte noget, og det var fedt at flyve i 5500′ i godt vejr.
Så er alle de almindelige lektioner på planen “brugt op” – mangler Final Check, og spin-træning, og skal ringe instruttore i morgen, så jeg kan få aftalt det sidste, og måske en dato for “den store dag”!
Hygge hejsa, flyv godt, og hold hænderne over dynen.
G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *