relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

May 20th, 2012

Landinger er sjovt!

Det meste, by geirr.

Halløjsa!

Jeg var med i Randers Flyveklubs landingskonkurrence i går. For billeder kan man jo slå op Randers Flyveklub på facebook, så er der masser af dem. (Jeg er den eneste der flyver i Cessnaen.)  Jeg synes det gik godt. Precisionslandinger er ikke helt nemt, og formålet er at sætte hovedhjulene tættest på en streg på banen, og med flyet i fire forskellige konfigurationer – 1. forsøg er landing med motor og flaps, anden er uden motor med flaps, tredje er uden motor uden flaps, og sidste er med motor og flaps over forhindring (simuleret).  Forhindringen består av en streamer, 2 meter over jorden, og 50 meter før mærket. Rammer man “forhindringen” så får man maks strafpoint. Mit resultat blev varierende, men ikke håbløst :-) En enkelt landing sad lige på mærket, og de andre varierede lidt mere.

Det er god træning, både i landinger generelt, men også som simulerede nødlandinger/sikkerhedslandinger, hvis noget af flyets udstyr skulle holde op med at fungere. Så kan det godt være at jeg ikke tager førstepladsen (tror jeg ved hvem der får den), men det er megasjovt, og god træning. Bonus er så at der er godt selskab, flysnak, og gratis landinger.  Det hele var hyggeligt, sjovt og udfordrende, så en herlig dag med favorithobbyen.

Mange tak til Randers flyveklub og Hadsund flyveplads, for et godt arrangement, og god forplejning.

Flyv!

G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *