relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

July 16th, 2012

Ny udenlandstur!

Det meste, by geirr.

Hejsa

Så har jeg gjort det igen – fløjet til det store udland. En lidt spontan idé opstod lørdag, og søndag tog jeg afsted til Sverige. Bare fordi man kan :-)

Det startet med en del planlægning, og jeg må indrømme jeg var mere rutineret i det, dengang jeg skolede til certifikatet, end jeg er nu. Jeg fik ligevel indhentet information fra Centravejrtjenesten, lavet flyveplan og driftsflyveplan, indhentet information om Höganäs i Sverige,indhentet notam (og alt det andet) og lokket svigerinden med som copilot, da konen skulle arbejde, og ligevel ikke synes det er sjovt i små flyvemaskiner.

Så til Randers, og den gode Piper, alt klart – og afsted det gik. Over vandet fra Djursland til Sjælland, og langs nordsjælland til Höganäs. Der var skyer, lidt regn, og over land lidt termik, så det gik lidt op og lidt ned, men totalt set en super tur, den ene vej. Kun en lille “hjerneblødning” når jeg skulle rapportere over radioen, en enkelt gang. Landet fint på græsbanen på Höganäs, og da vi var lidt ukendte med pladsen, og ikke så et menneske gik vi ind til byen. Fik lidt enkel spise, og valgte så at tage en taxi tilbage til pladsen, for at få det hele til at passe med flyveplanen, og for at komme hjem til aftensmaden. Da vi kom ud på pladsen, så vi at vi ikke havde set os godt nok om, for klubhuset lå lige bortenfor, og vi talte med en hyggelig fyr, som gerne ville vise os klubben. Jaja, så ved vi hvor vi skal gå neste gang. Vi fik doneret en startafgift, og fik de sidste vejropdateringer, så var det bare at starte på returen, ad samme vej som vi kom. Det hele forløb fint og uden problemer, men selvfølgelig glemte jeg lige at skifte frekvens en enkelt gang, så jeg troede jeg kalte Coif, men kom til at snakke med Sweden Control igen. Pyt – de er sannelig også hyggelige at tale med de svenskere. Fik skiftet til rigtig frekvens, så gik resten fint.

Vi hadde en god vind fra vest hele dagen, så turen fra Randers til Sverige tog ca 50 minutter, men turen den anden vej – pyha, tog ca. 1,5 timer. Skal hilse og si at groundspeed var forskellig, på de to retninger. Jeg så maks 150 knots mod øst og helt ned mod 60 knots mod vest. Hjemturen føltes som om det tog en evighed. Vel tilbage til Randers, og rigtig glad for en dejlig tur til udlandet. Mægtigt! :-)

Flyv som en gal! -men land sikkert.

G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *