relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

April 6th, 2013

Ahhh – luft under vingerne x2

Det meste, by geirr.

Davs!

Jeg har haft en lang vinterpause, men nu har jeg fået 2 ture den sidste måned. Det var rigtig godt at komme i gang igen, og jeg havde ikke glemt så meget som jeg havde frygtet :-)

Den første tur, var planen at lave de nødvendige 3-4 landinger, samt lave nogle få øvelser (langsom flyvning, stabile drej osv.) og at huske på procedurer i flyveren, samt radio. Det blev til en god tur, hvor jeg lavet 4 landinger, hvoraf ingen var dårlige, men hvor de blev gradvist bedre. Det var helt perfekt, og til trods for kraftig vind, så fik jeg også styr på landingsrunden. Dvs. den blev gradvist mere precis i højde, hastighed og form. Det blæste op til 25 kts, men det var lige nedad banen, så det var ingen problemer, til trods for vindstød som kunne overraske, så var der ingen dramatik.

Den neste tur var noget kortere, men vejret var jo fantastisk – der lå et slør i 10000+ fod, og derop havde jeg ikke tænkt mig, og luften var meget klar. Så blev det lidt mere langsom, et par steepturns, og ellers test af autopilot heading. Der har vært nogle problemer med den, men flyet var lige kommet fra service, så nu var alt tip-top, og jeg vendte næsen tilbage til EKRD, og lavet en perfekt landing. Super dejligt at vide at jeg ikke er til fare for mig selv eller andre deroppe.

Nu venter sommersæsongen, forhåbentlig med flere ture til ind- og udland. Jeg har planlagt nogle ture med venner/familie, så jeg ser frem til en flyverig sommer!

Flyv sikkert, helt sikkert flyv!

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *