relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

May 29th, 2010

Lektion 11, lektion 12 …og SOLO!

Det meste, by geirr.

Hejsa alle følgere!
Han er glad i dag! De forrige to lektioner talte instruktøren om at nu var det snart tid til solo, og jeg skulle regne med snart osv., men når man er så afhængig af vejret, så er det jo ikke til at forudsige hvornår man får chancen. Dagen kom, så i dag var det en hurtig lektion, for at øve lidt langsom flyvning, og nogle drej med hhv. 30 og 45 grader, og så tilbage til pladsen for landinger, med og uden motor. 3 af dem, så siger instruktøren de magiske ord; “Du beder bare om en full stop landing, og setter mig af, hvis du føler dig klar.” Han skulle bare vidst… klar – overhovedet ikke, hehe, så måske ligevel :-) Jeps. Parkerer, og instruktøren går ud, og så er jeg alene. HELT alene i hele verden, i en lille flyver. Den første spenning lægger sig, når jeg kalder op og ber om startklarering. Nu er det bare at gøre som jeg har lært, og jeg gør mit bedste, og det går ikke altfor godt på første forsøg. Kommer ind i landingsrunden, alt for højt, og det viser sig at forplante sig hele vejen ned til banen. Vinden kommer også lidt fra siden, så jeg driver lovligt langt væk fra centerlinien på de sidste 5 meter. Pokkers, dette går ikke – full skrue, og overskydning. Jeg må indrømme at jeg blev mere usikker på mig selv en godt var, men så op i en ny runde, og gøre tingene rigtigt. Nervøsiteten er helt væk, tilbage er fuld koncentration, og nu går det bedre. Jeg husker det hele, holder fart, vinkel, og retning, og så lander jeg! Selv. Alene. Stort, og en smule stolt, men så er det op igen, og igen er det koncentrationen som hersker. Gør det lidt bedre igen, og holder lidt lavere fart på finalen, og selv om jeg driver et par meter til siden, så holder jeg den fint, og lander stille og roligt. Hmm. Det kan godt lade sig gøre det her, og jeg føler jeg er på rigtig vej. Ind for en fuld stop landing, for at holde pause og diskutere med instruktøren, hvad der er godt og skidt. Så kommer den (har jeg fået at vide) traditionelle buket markblomster, og tillykke fra instruktøren. Juhu! Så har jeg gjort det, og jeg må indrømme jeg har mere at lære, og øve mig på, men jeg føler jeg kan! “Look ma, no instructor!”
Jeg kan ikke beskrive det bedre end illustrationen her;
Stolt solo pilotelev!buket
(C)2010 John Ewing, Køb den her!

Ja det var lektion 11, så var det lektion 12, og den var så at sige identisk med lektion 11. Først med instruktør, og ud for at lave nogle øvelser, og tilbage for landinger, men instruktøren gidder ikke rigtigt sidde ved siden af, så vi tager en landing uden motor, og en en fuld stop, så han kan gå for at drikke sin kaffe. (Eller hvad han nu gør, når han ikke er med. Måske banker han hovedet i veggen, og siger “hvad har jeg gjort.” Jeg ved det ikke, bare at han ikke er ved siden af mig.)
Jeg har fået besked på 3 landinger med motor, og 2 mærkelandinger. Det hele forløber fint, selv om lidt bedre kontrol på de allersidste små metre, nok er nødvendigt. Det er vel også en af grundene til at jeg skal have ca 30 timer mere i flyveren, inden certifikatet er i hus.
Lige på faldrebet – Flyveren er meget sjovere når instruktøren ikke er med! Den opfører sig pludselig endel anderledes, og er endel kvikkere, når man får sat 80 kg instruktør af. Efter start så klatrer den ud meget hurtigere en før, og ved justering af gassen, så er reaktionen meget hurtigere. Det, plus det at det er skide sjovt at flyve helt selv, så er det rigtigt fedt at flyve solo.
Sidste opsummering – en fantastisk dag i luften!
Happy landings!
G
-og sådan ser det ud…

Back Top

Responses to “Lektion 11, lektion 12 …og SOLO!”

 1. GRATULERER!
  gleder meg til vi skal ut å fly!

 2. Hej og gratulerer!

  Udover at være tæskemisundelig og rystende nervøs inden den tid forhåbentlig kommer til mig om få uger, så bliver jeg bare NØDT til at sige, at det nok er det gay’este billede EVER ;)

  …er resten af flyveren (det man ikke kan se på billedet) iøvrigt stadigvæk i eet stykke ;) ;)

  Venligst,
  PAV

 3. Hej Mester,

  Hjerteligt tillykke! Udover at være megamisundelig må jeg bare sige, at det er verdens gay’este billede ;) ;)

  Var resten af flyveren i eet stykke efter turen?

  Venligst,
  PapaAlfaVictor

 4. @PAV: Jeps – helt enig – det gayseste billede… :-) Griner!
  Flyveren var hel, og kunne bruges igen, så det gik udmærket. Var oppe i går også. Tog til Skive, med indlagte øvelser undervejs, og tre solo landingsrunder. Det var fristende at flyve tilbage til Randers, uden instruktør, men jeg blev nødt til at stoppe, og få ham med. Landingerne bliver bedre og bedre, på alle måder, for hver gang. Må indrømme der er meget der kan forbedres endnu…
  Vi ses måske i Randers til weekenden? Jeg skal op både lørdag og søndag.
  G

  geirr at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *