relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

April 5th, 2010

Lektion 5

Det meste, by geirr.

-er nu overstået :-) Og hvordan det gik – kan du læse om her, men lad mig starte med…;
Tja – at finde sin plads i flyveren er jo nemt, nok, men at komme ind og ud, kræver sin mand, som man kan se på denne figur:
Indkravlen
(C)2010 John Ewing, Køb den her!
I øvrigt, meget godt illustreret af Hr. John Ewing, og som har givet OK, til at jeg bruger nogle af hans tegninger her, mod at jeg anbefaler hans bog;
“The Cessna, the Sky, and the Cartoonist.” Den kan købes via linket ovenfor, men køber du den via mig, har jeg fået aftale om 20% rabat, som jeg selvfølglig giver videre til alle købere. Jeg skulle mene bogen er en god gaveidé til piloten som har alt. Bogen er på engelsk, så hvis det ikke er et problem, så er det en udmærket og morsom bog, om vejen til PPL, set fra tegnerens synsvinkel.
Nååhja – min egen tur ud i det blå i dag, blev en underlig ting – jeg følte hele tiden som om jeg manglet noget, og samtidigt lå ca. 10 sekunder efter med alt hvad jeg foretog mig. Det er en dårlig kombination i flyveren, for så er det faktisk ikke meget man kan gøre rigtigt. Det var da utrolig irriterende, at glemme checklister, som ikke var noget problem sidste gang, trimme flyveren ned i stedet for op, og ikke klare de enkleste ting og sager, snakke i radio, og glemme hvad man skal sige tilbage osv, osv. Jeg havde da en fin tur i luften, og det blev bekræftet at man skal altså huske nogle ting. I landingsrunden er det ikke tid til at kigge i kortet, på checklisterne, og samtidig foretage anflyvning – man skal vide hvor man er, og hvordan man vil komme ned, uden at fumle rundt med et eller andet. Jeg har dog en mistanke om at dette sker, mere eller mindre jævnligt, for de fleste som tager flycertifikat, og det vigtigste man kan lære af det, er – fokusér!

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *