relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

April 2nd, 2010

Det blev en…

Det meste, by geirr.

god dag i luften i går, selvom vejret var nesten ved minima.
Jeg fik taget disse billeder efter vi var tilbage igenm bare for at vise hvad jeg sidder i. Ja, den er gammel, noget man kan se på instrumentpanelet, men det fungerer, og motoren er fuldstendig ny, så der er ikke noget at kommer efter.
Den fine C-150 :-)Kontoret
Jeg kom i luften, nesten uden indblanding fra instruktøren, og så var vi i gang med lektion 3, og vi havde aftalt, måske også lektion 4, hvis vejret og tiden tillod det, og jeg kunne kapere det. Det betød airwork – i dette tilfælde, repetition av rate 1, og 30 graders drej, lidt lige ud flyvning, også det nye – 45 graders drej, stall lige ud, uden flaps, og langsom flyvning med forskellige flaps og motorsettinger. Derefter nogle landingsrunder, i en træls sidevind – men det skal man jo også lære sig.
Jeg kan godt sige at det blev en hård omgang, og nu begynder instruktøren at presse mig mere og mere. Midt i det hele skulle jeg så pege ud hvor jeg befandt mig, og det var veldig nemt første gang – jeg misset bare med 3-4 mil, og fik en lille opsang om hvor vigtigt det er at vide hvor man er. Nåja, man skal jo lære hvordan ting ser ud ovenfra. Så lige 5 minutter senere, havde jeg fået besked på at flyve ind via en by, og kan give intruktøren tilbage med samme mønt, da det viser sig at jeg finder den rigtige by, og han tager fejl. Hehe, 1-1 i geografi! Ind for landingsrunder i Tirstrup, noget som gik rimeligt. Checklister og procedurer skal følges, og flyveren skal trimmes, og passes på, så jeg fløj ned til måske ti meter over banen (med kun lidt hjælp), hvorefter instruktøren demonstrerede resten, pga. den lidt uforudsigelige sidevind. Det virkede utroligt nemt… (jada). Det vil jo vise sig, når det bliver min tur :-)
Vel – det var rapport fra de sidste 2 lektioner, så håber jeg vejret bliver godt nok på mandag, til at der bliver en tur mere.
G

Back Top

Responses to “Det blev en…”

  1. hoho! Flere bilder! Jeg gleder meg til du kan ta meg med opp :-)
    Det morsomste er jo at flyet ser ut som vingene er klistret på med duct-tape, og at hele greia er bare liiitt skjev. Hurra for bostik og superlim!

  2. Heheh – tro det eller ei – den skal være litt skjev, for å fly rett. Ikke så mye tape og lim, bare noen ubetydelige steder :-)
    G

    geirr at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *