relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

May 23rd, 2011

Sådan ser…

Det meste, by geirr.
Pratt & Whitney
motor

en Pratt & Whitney 1340 ud, når den sidder i næsen af en Harvard, eller Texan, som den hedder på amerikansk.

Billedet viser ikke rigtigt størrelsen, men 1340 cubic inches tilsvarer omkring 22 liters slagvolumen, og ca 600 hestekræfter – imponerende sager. Og jeg har fløjet den :-D
-eller rettere fået en bagsædetur, men jeg fik da lov at prøve styregreiene. Fedest!
Samen med Thore “Propell”, fik jeg en tur på bagsædet, efter at min nevø havde fået en lille tur først. Det var endel af hans konfirmationsgave – noget han synes var veldig sjovt. For en knægt på 14 var det en stor sag, ligesom det var en stor sag for mig. Specielt når Thore spørger om vi skal tage et loop – “Jojo, det prøver vi!” Så fik jeg en herlig tur med et par loop, roll i 4  varianter, et par half-cuban eights, og tilbage til plassen! Pyha – sådan skal det være. Jeg fik lov til at flyve tilbage, og lægge os i landingsrunden, indtil Thore tog over og landet skidtet. Hold da op, hvor var det skægt! Jeg venter bare på neste gang jeg får en tilsvarende mulighed. Fuldstendig sindsygt, og med ekstra høj cool factor, når man taxer forbi diverse cessnaer, og pipere, med cockpit’en åben. Totalt fed oplevelse!
Flyveren var overraskende nem at flyve, og det var vidstnok pga vægten. Den føles noget mere stabil i luften end den sædvanlige C-150. Jeg troede den ville opføre sig mere vildt, med så stor motor, men med høj vægt og store vinger, så er de 600 hp lige tilpas. Og de sidste nerdfacts – motoren holder ca. 36 liter olie, og når man flyver akro bruger den ca. 200 liter avgas i timen -men det er sjovt :-D
Bliver nok længe til neste gang jeg får sådan en tur, men så skriver jeg om det igen!
Afslutter med et billede af nevøen, som fik en oplevelse for livet, og begynner at drømme om flycertificat – hehe, det er jo nesten ikke til at undgå, når man får en sådan intro til flyvning.
Flyv sikkert!
G

Back Top

Responses to “Sådan ser…”

  1. Javelja! Så man mesker seg med min venner i mitt fravær, ja! :-)
    Regner med at det var hygge, men skulle gjerne sett noen flere bilder.

  2. Nåja, men jeg glemte å ta med kameraet opp i luften, så det er bare bilder av Harvarden på bakken :-( Så selv om den er rimelig kul, så blir det mye av det samme.

    geirr at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *