relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

June 10th, 2010

-og der kom lektion 16

Det meste, by geirr.

Har I fløjet pænt siden sidst? Det har jeg. Lektion 16, var en navigationstur, fra Randers til Randers, men hvor ruten skulle planlægges på forhånd, og føres i en driftsflyveplan, med alle tænkelige udregninger for fuel, tid, distance, vindkorrektion, osvosv. Det hele var nærmest som et gys fra navigations-teorien, med drejecomputer og det hele. Og fyda. Tænkte meget over sagerne aftenen før, og blev lidt klogere, men lavet selvfølgelig de samme dårlige fejl som altid. Typisk at glemme at notere BÅDE wind korrektion, og hastighed 1. gang man regner det ud. Så var det bare at regne en gang til, på det magiske plastikregnehjul. Videre var det til at blive en lille smule skør over følgende; Data om flyveren, som det står i håndbogen er angivet i mph, feet og gallons. Ved hastigheds udregning bruger man knots (altså sømil pr time), men ved vægt og balance og startdistancer bruger man meter og ikke feet. Vi måler fuelen i flyveren i gallons, men benzinstanderen viser i liter, og for at vægt/balance skal blive rigtigt, skal vi regne om til lbs (pund).
Det betyder at stort set alle udregninger, skal konverteres mindst én gang, for at få de rigtige tal på. Den venlige instruktør sagde selvfølgelig at der findes et regneark (eller andre smarte computerprogrammer), man kan bruge, men det lærer vi jo ikke noget af. Så sidder man og sveder over forkerte udregninger.
Kort over nærområdet
Omsider bar det op i luften, som var var/2kts, og fine forhold. Det var skide sjovt at se at udregningerne faktisk passet rimeligt godt. Det gjorde det nemmere at finde de punkter jeg skulle, men det var rigtigt meget at holde styr på, med driftsflyveplan, og enormt meget kortlæsning, og der kommer måske det vigtigste – flyv flyveren. Man dropper lynhurtigt 100 ft, når man kigger ned i kortet i for lang tid, og det er ikke så godt. Så skal der noteres tider, og huskes at tale i radio osv. Så der er mange nye ting at passe på. (Holder det da aldrig op!?) Veldig fin tur, med en times flyvning, og en pen anflyvning og landing til sidst. Skide godt.
Nåh, det var rapport for dagen i går, og der går nok en uge, inden jeg kommer afsted igen. Indtil da – aviare necesse est!
G

Back Top

Responses to “-og der kom lektion 16”

  1. ……..vivere non est necesse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *