relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

August 16th, 2010

Finalcheck er overstået

Det meste, by geirr.

Hejsa, så er sidste lektion i bogen overstået! Stort, men ikke så stort – der var et par anmærkninger, men jeg spoler tilbage til dagens start. Final check er det sidste check inden man bliver instilled til prøve ved SLV, og den skal selvfølgelig fortelle noget om niveauet er godt nok til at man kan bestå den rigtige prøve. Derfor skulle jeg da også briefes og forhøres, inden vi skulle ud for at flyve. Der blev stillet spørgsmål til alt hvad jeg havde lavet af driftsflyveplan, vægt og balance, hvorfor dit og hvorfor dat. Er der krav til alternativ flyveplads, hvor meget fuel i reserve, videre til kortet – hvordan læser man det, og hvad betyder de forskellige symboler osv. Kom til stor diskussion om beregninger af start og landingsdistance, men klarede den fint. Vejret skulle gennemgåes, og spørgsmålet var om vi måtte flyve i dag, i de angivne højder osv. Nja, jeg havde jo planlagt turen dagen før, så det var nok ikke nogen god idé. Så passet de valgte flyvehøjder ikke helt, så der blev lavet lidt om, men så kom vi også afsted. Jeg var meget påpasselig med checklister, radiosnak osv, og så til take-off, som gik fint. Videre med navigation i hht. planen, og det gik også fint, så afbrød instruktøren navigationen, og over til 45 gradersdrej som 8-tal, og det gik bedre end nogen gang – et lite plus på selvtillidskontoen. Videre til stall – første forsøg blev en sørgelig affære, da jeg kom til at tænke for meget over hordan indledningen til øvelsen var, og det forplantet sig igennem, så jeg bad om at tage den igen, og det gik udmærket. Så til én med flaps, som også gik OK, selv om jeg har lavet dem bedre. Langsomflyvning i forskellige konfigurationer gok rimeligt, med jeg mistet lidt højde, som jeg skulle have arbejdet lidt mere med at rette op. Leget lidt IFR, med skyklapper på, og der misforstod jeg noget, så jeg kom til at lave to runder i rate-1 drej, istedet for én. Så var spørgsmålet, på hvilken radial fra AAL er vi nu? Og jeg lyttet og drejet, og fik markeret radial til AAL i stedet. Ups – vigtigt at høre efter om der bliver sagt til eller fra, i det tilfælde. Så var MDR navigation tilbage til Århus, med først en almindelig landing, som ikke var særlig pæn. :-( men instruktøren mente den ikke var farlig, men sidevinden trykket mig lige lovligt meget uden at jeg fik korrigeret, men op igen for en flapless, og alt godt indtil de sidste få meter, hvor jeg synes jeg synker for hurtigt igennem, og giver lidt gas, men lidt for meget, og kommer ned med rigelig power på. Selve sætningen blev bedre end den første, så helt skidt var det ikke, men dog. Op igen, og rundt for en glidelanding, og så var jeg klar, og landet med en god flareout, lige på centerlinien, og lige ud. En god landing, men turen var slut. Ind til debrief, og meldingen var at jeg nok ville have bestået, men den første landing ville måske kræve et forsøg mere.
Der var nogle ting, som ikke var optimalt, men jeg ved jeg kan bedre, og for at få styr på sidevindslandingerne, så blev vi enige om at en ekstra time på det vil være godt. Da der kan tage noget tid, inden en kontrollant kan komme forbi det mørke Jylland, så bliver jeg indstillet til den sidste prøve, og i mellemtiden kan jeg flyve en ekstra time + spin-træningen, som aldrig blev til noget, pga. vejret.
Jeg er nu meget spendt på hvornår jeg får en dato til flyveprøven… Inden det skal jeg bare holde mig skarp, og jeg håber det ikke går for lang tid…
Så er det sængetid, god nat og sov godt!
G

Back Top

Responses to “Finalcheck er overstået”

 1. ..når kan du fly hit?
  ;-)

 2. Heheh, du får beskjed så snart jeg vet noe. Går nok en uke eller to…
  Kan ikke bare fly til Gnore med en gang, men det kommer.
  G

  geirr at
 3. Ønsker dig al mulig held og lykke, min ven!

 4. Takker – er lidt nervøs, men det går nok :-)
  Hvor langt er du kommet?
  G

  geirr at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *