relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

November 19th, 2011

Mere flyvning

Det meste, by geirr.

Hejsa igen, var en tur i luften i forrige uge. En liten tur i vejr, som så ganske fint ud, men det var meget diset. Det førte til relativt dårlig sigt, og navigering blev en smule sværere, når man ikke kan se ligeså langt. Men en fin tur sammen med en kammerat, hvor vi fløj rundt om Djursland.

Jeg er godt i gang med at tage engelsk radiocertifikat (BEG), så det bliver spennende, om jeg består eksamen i starten af december. Teorien er stort set den samme som for dansk radiocertifikat, men til den engelske kommer den berygtede receptiontest, som betyder at man får 10 klareringer, som skal gengives så fejlfrit som muligt. Det er ikke helt nemt at opfatte alt hvad der bliver sagt, og det er meget svært (umuligt!) at nå at skrive det hele ned samtidigt med man lytter til klareringen, så jeg øver min “shorthand”, og lytter til rigtigt mange klareringer for at blive god til det. Jeg vil sige at receptiontesten fylder måske 70% af processen, og nu frygter jeg at jeg lige pludseligt, ikke består teorien, eller kommunikationen, da så meget tid går med til at lytte. Nåda, jeg har jo 2-3 uger til at øve mig, så mon ikke det går :-)

Jeg ser frem til at få muligheden at flyve til udlandet, men måske mest at kunne leje en flyver når jeg er “hjemme” i Norge, eller også på ferie et andet sted i verden. Jeg håber at dette åbner lidt flere muligheder, for interessant flyvning.

Happy landings!

G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *