relativ vind

Hvordan jeg oplevede min PPL uddannelse – og flyver videre…

February 26th, 2012

Laaang pause…

Det meste, by geirr.

i vintermånederne! Til trods for en hel uge fri, i vinterferien, så blev der ikke vejr til flyvning. Men i dag var vejret superflot, og vinden var relativt rolig – 340/10 – var udmærket til at få banket lidt rust af. Så der blev en lille tur i Cessna 150, fra Tirstrup, helt alene i flyveren, og rundt om hjemmet, for at “vinke” til børnene og naboen, og så en kort smut til Mols, før det var tilbage til Tirstrup, og gøre 3 almindelige landinger, bare for at banke rusten af. Og jeg skal sige det var nødvendigt! Efter ca 3 måneder uden flyvning, så var det rigtigt godt at øve sig lidt igen. Først med de almindelige procedurer i flyveren, på min lille sightseeing tour, og så i landingerne. Alle 3 landinger gik fint, jeg var mest tilfreds med at forløbet før selve landingen gik rigtig fint. Dog var landing nummer et, en tand hårdere end nødvendigt, da jeg selv syntes jeg var langt nede, men selvfølgelig højere end jeg troede. Hmm, så var det var noget at tænke på til neste landing. Der var igen et fint forløb indtil de sidste meter, og nu var højdefornemmelsen en smule bedre, men lidt let turbulens og sidevind drillet lidt, så jeg fik travlt med at korrigere, og dermed igen en ikke helt optimal landing. Sidste forsøg, og jeg fik bane 28R, som er lidt smallere end hovedbanen, så der skulle lines rigtigt op. Nok en gang en fin finale, og havde bestemt mig for at sætte mig på tallene, og denne gang en fin landing, midt på centerlinien og god kontrol i alle retninger. Så var jeg glad for at have stillet abstinenserne, og er igen klar til at tage venner/familie med op i luften igen.

Man skal jo prøve lidt forskelligt, og i dag fløj jeg uden transponder, som var til reparation. Føles lidt underlig, og tårnet spurgte et par ekstra gange om hvor jeg var, for at have styr på det, når de ikke kan identificere mig på radaren. Det hele var dog uden problemer, flyveren fløj som den skulle, og jeg fikk en lille times tur, hvor rusten blev banket af, og jeg fik styr på nogle ting som en lang vinter havde gemt godt i hjernen. Super tur. Ses.

G

PS: Ser ud til at fremtiden vil bringe mig flere timer i en Piper 28, end i C-150. Skal lige have en tur med en instruktør for at blive kendt med den, men så er det ellers afsted i en maskine som kan lige lidt mere en den lille cessna. Ihvertfald når det gælder om at komme steder hen – mere plads, mere fuel, større motor, autopilot, IFR udstyret (selv om jeg ikke er det). Jeg ser frem til at udvide horisonten yderligere!

Flyv som aldrig før!

G

Back Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *